G-L4PCSEMQBE Foredrag om musik og hjernen ved Peter Vuust i Torup Forsamlingshus | Torup sogn

Dato Torsdag d. 26. november 2020, Kl. 19:30 til kl. 21:00
Foredrag om musik og hjernen ved Peter Vuust i Torup Forsamlingshus

Billetter kan købes på kirkekontoret

Musik på hjernen

Hvad sker der i hjernen, når vi lytter til og udøver musik? Hvordan påvirkes mennesket af musik, både fysiologisk, følelsesmæssigt og sprogligt? med udgangspunkt i sin forskning og i sin karriere som jazzmusiker fortæller Peter Vuust om, hvordan hjernen bearbejder musik og om forskellen på musikeres og ikke-musikeres hjerner.

Hvad sker der i hjernen, når vi lytter til og udøver musik? Og hvordan påvirkes mennesket af musik, både fysisk, følelsesmæssigt og sprogligt? Peter Vuust fortæller, med udgangspunkt i sin forskning og i sin karriere som jazzmusiker, om hvordan hjernen bearbejder musik og om forskellen på musikeres og ikke-musikeres hjerner.

Bl.a. kan hjerneforskningen sige en del om musik som biologisk fænomen. Undersøgelser er kommet til det overraskende resultat, at musik udløser reaktioner i hjernens belønningssystem. Den menneskelige hjernes belønningssystem gør at vi oplever nydelse, når vi foretager os noget, der er godt for vores overlevelse, f.eks. at spise eller have sex. Musik påvirker hjernen på samme måde, selv om musik ikke har en åbenlys værdi for vores overlevelse.

Foredraget kommer også ind på aktuelle teorier om musiks evolutionære opståen, forskellen mellem musik og sprog og om hvorvidt musikalsk træning har en afsmittende effekt på børns indlæringsevner generelt.

Til slut trækker Peter Vuust nogle perspektiver for fremtidens forskning i musik og hjerne, bl.a. nye, forskningsbaserede øvestrategier, musik som præstationsfremmer og øget brug af musik i sundhedsvæsenet.

Hundested Aftenskole, Torup Kirke og Torup Bogby samarbejder om et foredrag med Peter Vuust (se http://www.petervuust.dk/ ) om musik og hjerne.